Skip to main content
Massamancurry met kippendij, gember en limoen
Massamancurry met kippendij, gember en limoen

Massamancurry met kippendij, gember en limoen

Met wortel en babymaïs

3.5
(1,1K)

Deze currypasta is het eindresultaat van veel sessies waarin de curry is geproefd: de curry is speciaal voor HelloFresh ontwikkeld. Deze kruiden zorgen voor een authentieke Thaise smaak: kruidnagel, kardemon, gember, anijs, nootmuskaat, kurkuma, kaneel, korianderzaad, komijnzaad en citroengras. De gember zorgt voor extra pit in dit gerecht.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Pinda's
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ cm

Verse gember

¼ unit

Limoen

125 milliliters

Kokosmelk

1 g

Kippendijfilet

unit

Pandanrijst

85 g

Massaman currypasta

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten, Pinda's)

200 g

Mix van wortel en babymais

½ unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories876 kcal
Energy (kJ)3665.2 kJ
Fat42 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate90 g
Dietary Fiber6 g
Protein32 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

2

Schil de gember en snijd fijn. Pers het sap van de limoen uit. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Snijd de kippendij in tot op het bot.
3

Snijd de kippendij op 2 plekken in tot het bot en wrijf de kippendij in met de helft van de gember, de helft van de zonnebloemolie, peper en zout.

Bak de kipfilet.
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendij 2 minuten aan elke kant op hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de overige gember toe en bak, afgedekt, 10 minuten, op middelmatig vuur. Keer de kip tussendoor een paar keer om.

5

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 9 - 10 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de kokosmelk toe
6

Voeg de currypasta toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de mix van wortel en babymaïs, kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en meng met de currypasta. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal na 5 minuten de deksel van de pan, zodat de curry kan indikken.

7

Breng de curry op smaak met sojasaus en 1 tl limoensap per persoon en voeg naar smaak peper toe.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de rijst en de curry over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes