home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Portobello gevuld met tonijn

Portobello gevuld met tonijn

Met kokosrijst en zoetzure komkommer

Lees meer

De portobello is een grote kastanjechampignon die zich perfect leent om te vullen. Dat doe je vandaag met tonijn. Wij hebben gekozen voor de tonijn van Fishtales, die op verantwoorde wijze gevangen wordt: een voor een met een hengel, waardoor er geen bijvangst is.

Labels:Calorie-focusLactosevrij
Allergenen:VisGlutenbevattende granenSojaSesamzaad
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

⅔ stuks

Komkommer

½ stuks

Rode peper

½ stuks

Limoen

150 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

170 g

Jasmijnrijst

1 blik

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ zakje

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

2 stuks

Portobello

10 g

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

4 el

Witte wijnazijn

2 el

Suiker

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2925 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels4 g
Eiwitten23 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Oven
Saladekom
Schilmesje
Steelpan
Pan met deksel
Rasp
Kom
Zeef
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijden
Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve plakken van maximaal 1 cm dik. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Voeg de komkommer en rode peper toe aan een saladekom.

Zoetzuur bereiden
Zoetzuur bereiden
2

Verwarm in een steelpannetje de wittewijnazijn, suiker en een snuf zout op middellaag vuur, totdat de suiker en het zout volledig zijn opgelost. Voeg het mengsel toe aan de komkommer en rode peper en bewaar in de koelkast.

Rijst bereiden
Rijst bereiden
3

Rasp de schil van de limoen en pers hem vervolgens uit. Meng in een pan met deksel de kokosmelk met een gelijke hoeveelheid water en breng aan de kook. Voeg hier de rijst en per persoon 1/2 tl limoenrasp aan toe. Breng op smaak met zout. Kook de rijst, afgedekt in 12 – 15 minuten gaar. Voeg tussendoor extra water toe indien de rijst droogkookt. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

Tonijn marineren
Tonijn marineren
4

Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een zeef. Meng in een kom de tonijn met de sojasaus, sesamolie en ketjap. Voeg 1 tl limoensap per persoon toe en roer goed door.

Portobello roosteren
Portobello roosteren
5

Verwijder de stam van de portobello en verdeel de tonijn over de portobello. Bak de portobello op een bakplaat met bakpapier 10 – 12 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
Serveren
6

Schep de kokosrijst en de gevulde portobello op de borden. Garneer met de sesamzaadjes en serveer met de zoetzure komkommersalade.