Een heerlijk winterse en stevige maaltijdsoep met een klein pitje van de rode peper, geurige komijnpoeder en smaakvolle verse munt. De kikkererwten geven deze soep niet alleen extra stevig-heid, maar ook een goede hoeveelheid aan eiwitten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
¼ unit
Rode peper
¼ unit
Hokkaido pompoen
½ unit
Kikkererwten
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
1 unit
Meerzadenbaguette
(Contains: Gluten, Tarwe, Rogge, Gerst, Sesamzaad May be present: Lupine, Ei, Soja, Melk (inclusief lactose), Noten, Gluten)
4 leaves
Verse munt
(May be present: Selderij)
1 tablespoon
Olijfolie
¾ unit
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Honing
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 210 graden en kook 450 ml water per persoon.
Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaden van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de zaadlijsten van de pompoen en snijd de pompoen klein. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Laat de kikker-erwten uitlekken in een vergiet en spoel af onder de kraan.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen, komijnpoeder en de helft van de kikkererwten toe en bak al roerende 1 minuut. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 350 ml kokend water per persoon toe en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Meng de overige kikkererwten met de honing en een snufje zout op een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Bak de laatste 5 - 7 minuten de meergranenbaguette mee. Snijd ondertussen de munt in dunne reepjes.
Haal de soep van het vuur en pureer deze grof met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg het overige kokende water toe als je de soep vloeibaarder wilt maken.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met gebakken kikkererwten, munt en extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met het meer-granenbroodje.