Skip to main content
Platbroodpizza met aubergine, venkel, Grana Padano en ricotta
Platbroodpizza met aubergine, venkel, Grana Padano en ricotta

Platbroodpizza met aubergine, venkel, Grana Padano en ricotta

4.0
(227)

Bestaat een gezonde pizza? Ja, namelijk met een dunne bodem van volkoren meel met daarop groenten en vezels. En niet met 1, maar 2 soorten kazen - de milde en romige ricotta, in combinatie met de pittige Grana Padano.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Venkel

1 blik(ken)

Tomatenpuree

50 gram

Ricotta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Volkoren platbrood

(Bevat: Gluten)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2385 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels15 g
Eiwitten27 g
Zout1.3 g

Instructies

Groente snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes.

Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine en venkel, afgedekt, 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Saus bakken
3

Snipper de rode ui. Meng in een kom de tomatenpuree met de helft van de ricotta en 2 el water per persoon en peper en zout naar smaak. Smeer het platbrood in met de tomaat-ricottapuree.

Platbroden beleggen
4

Verdeel de aubergine en venkel over de platbroden. Verdeel vervolgens de rode ui, overíge ricotta en Grana Padano op de groenten.

Platbroden afbakken
5

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak de platbroden 10 minuten in de oven of totdat deze goudbruin zijn.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden. Garneer de platbroden met de rucola en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Voeg naar smaak extra rucola toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders