Skip to main content
Rijstbowl met plantaardige kip

Rijstbowl met plantaardige kip

met currymayo, paddenstoelen en botersla

4.0
(128)

Verbeterd ingrediënt in je box! De vegan kipstukjes zijn nu nog lekkerder van smaak en textuur. Genieten maar!

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Prepped in 10
Verbeterd ingrediënt
Allergenen:
Soja
Mosterd
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

½ head

Botersla

75 gram

Witte langgraanrijst

20 ml

Currysaus

(Bevat: Mosterd)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

Energie (kJ)2863 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten77.4 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels9.1 g
Eiwitten23.1 g
Zout2.5 g
Potassium75.9 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.2 mg
Pan
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten op middelhoog vuur. Giet af en houd apart. 
  • Snijd de ui in halve ringen.
Kipstukjes bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de plantaardige kipstukjes, ui, paddenstoelen en Koreaanse kruiden 7 - 8 minuten.
  • Roer de sojasaus erdoor en bak nog 1 minuut.
Saus maken
3
  • Meng in een kleine kom de currysaus met de mayonaise en 1 tl water per persoon.
  • Snijd de sla grof.
Serveren
4
  • Serveer de sla in kommen en leg de rijst erbovenop.
  • Beleg met de paddenstoelen en plantaardige kipstukjes.
  • Besprenkel met de currymayo.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders