Gyros is een traditioneel Grieks gerecht dat bestaat uit varkens of kippenvlees dat aan een grote spies gegrild wordt, daarna wordt het in reepjes gesneden en gekruid. In het Grieks betekent gyros 'draaien' of 'rondje'.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Pizza dough
(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))
50 g
Chicken gyros
50 g
Passata
25 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
2.5 g
Fresh chives
½ piece
Garlic
50 g
Grated mature cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ piece
Red onion
25 g
Radicchio & iceberg lettuce
1 tablespoon
Buttermilk
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in dunne halve ringen (zie Tip).
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Verdeel de ui dan in stap 3 over de pizza en bak mee.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 - 7 minuten gaar.
Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en smeer het pizzadeeg in met de passata. Verdeel de kip en geraspte kaas erover en bak 13 - 15 minuten in de oven.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de ijsbergsla en radicchio fijn.
Meng in een kom de karnemelk, de bieslook, de mayonaise en de knoflook (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan wat minder naar smaak.
Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Gebruik dan yoghurt.
Verdeel de ui en sla over de pizza. Besprenkel met de knoflooksaus. Snijd de pizza in stukken en serveer.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.