Skip to main content
Pittige aardappeltjes met harissa en varkensworstjes

Pittige aardappeltjes met harissa en varkensworstjes

met zure room en gegrilde tomaten in een krokant jasje

3.9
(413)

Harissa is een pittige pasta gemaakt van geroosterde pepers en specerijen. Gebruik het in marinades of sauzen, maar pas op: een klein beetje is vaak al genoeg.

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door een mix van gesneden wortel en ui.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Tomaat

12 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

2 stuk(s)

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

(Kan bevatten: Ei, Gluten, Soja, Mosterd, Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

1 tl

Harissa

¼ bakje(s)

Tomatenpuree

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)862 kcal
Energie (kJ)3606 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers12 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Kom
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Bak de krieltjes 10 – 15 minuten, met het deksel op de pan, en ga daarna verder met stap 5.

Tomaten bereiden
2

Snijd de tomaat in 4 plakken en verspreid ze over een ovenschaal. Meng de panko in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en peper en zout naar smaak. Bedek de plakken tomaat met het pankomengsel en bak 10 - 15 minuten in de oven.

Worstjes bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Keer af en toe om.

Harissa mengen
4

Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl harissa, 1 el citroensap, 1/4 kuipje tomatenpuree en 1 el olijfolie.

Pittige aardappeltjes maken
5

Voeg de mix van gesneden wortel en ui en het harrissamengsel toe aan de hapjespan met krieltjes, na ongeveer 10 – 15 minuten bakken. Roer goed om en bak alles nog 5 minuten. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de pittige aardappeltjes en de krokante tomaten over de borden. Serveer met de varkensworstjes. Garneer met een schep zure room en de bladpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders