Je brengt de zelfgemaakte tonijnsalade op smaak met limoen, rode peper en kokosrasp. Samen met de bospeen en knapperige hazelnoten vormt dit een feestje op je bord!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ bunch
Bunched carrots
½ piece
Red onion
¼ piece
Red chili pepper
¼ piece
Lime
5 g
Desiccated coconut
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
40 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
2 piece
Pita bread
(Contains: Tarwe)
1 can
Tuna packed in oil
(Contains: Vis)
10 g
Hazelnuts
(Contains: Hazelnoten May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de juiste hoeveelheid bospeen af. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd de bospenen in de lengte doormidden. Snijd eventuele grote bospenen in kwarten. Kook de bospeen, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Weetje: Wist je dat je het loof van de bospeen ook kunt eten? Het zit zelfs bomvol vitaminen en mineralen zoals calcium, kalium, vitamine C en vitamine K. Naast pesto kun je er ook soep van maken of kruidenthee van zetten.
Snipper ondertussen de ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Hak de hazelnoten grof.
Verdeel de bospeen en de helft van de ui over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de hazelnoten over de bospeen.
Laat de tonijn uitlekken. Meng in een kom de rode peper, tonijn, mayonaise, kokosrasp en overige ui met per persoon: 1/2 tl limoenrasp en 1/2 el limoensap (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een lichter alternatief zoals yoghurt of kwark.
Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met het tonijnmengsel. Leg in de laatste 5 minuten de pitabroodjes tussen de bospeen en bak mee in de oven (zie Tip).
Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan 2 personen en heb je een kleine oven? Verwarm de pita's dan in een broodrooster en vul daarna pas met het tonijnmengsel.
Serveer de gevulde pitabroodjes met de bospeen en garneer met de overige limoenrasp.