The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ananas
2 unit
Ei
(Contains: Ei)
4 unit
Meergranenbeschuit
(Contains: Ei, Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)
4 unit
Serranoham
(Contains: Ei, Soja, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine, Mosterd)
Snijd de ananas in de lengte doormidden. Zet de ananas op het werkvlak neer en snijd van boven naar beneden de schil eraf met een scherp mes. Gebruik een halve ananas per twee personen. Snijd in 4 gelijke plakken, snijd deze doormidden en verwijder de harde kern.
Breng de eieren, afgedekt, aan de kook in een steelpan met deksel en kook in ongeveer 5 minuten zacht. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.
Verhit een 1/3 deel roomboter per 2 personen in een koekenpan. Bak de ananas op middelhoog vuur in 5 - 7 minuten goudbruin. Keer halverwege om.
Besmeer ondertussen de meergranenbeschuit met de overige roomboter en beleg met de plakken Schwartzwalder Schinken. Snijd het gekookte ei in kwarten en garneer elke beschuit met twee partjes ei.
Serveer de beschuiten met de gebakken ananas ernaast.