Dit mediterrane gerecht is snel klaar. Je bereidt de couscous samen met de tomaat, tomatenpuree en harissa. Hierdoor kunnen de smaken nog beter in de korrel trekken en krijgt het gerecht een intensere smaak. Onze Griekse feta is een goede tegenhanger voor de pikante harissa.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Aubergine
1 unit
Tomaat
1 teaspoon
Gedroogde tijm
25 g
Leccino olijven
⅓ can
Tomatenpuree
½ teaspoon
Harissa
85 g
Volkoren couscous
40 g
Feta
40 g
Veldsla
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon voor de couscous. Snipper de ui en snijd de aubergine en tomaat in blokjes van 1 cm.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine, tijm, olijven en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan met deksel en bak de tomaat, de tomatenpuree, harissa (let op, dit is pittig!), couscous en zwarte balsamicoazijn al roerend 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, haal van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Verkruimel ondertussen de feta en meng een klein gedeelte door de veldsla in een saladekom. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie en peper en zout toe.
Voeg de gebakken aubergine toe aan de couscous en breng eventueel verder op smaak met harissa, peper en zout.
Meng de veldsla met de couscous of serveer deze apart en garneer met de overige feta. Voeg extra vierge olijfolie naar smaak toe.