Skip to main content
Pikante harissacouscous met feta, aubergine, tomaat en olijven
Pikante harissacouscous met feta, aubergine, tomaat en olijven

Pikante harissacouscous met feta, aubergine, tomaat en olijven

4.0
(370)

Dit mediterrane gerecht is snel klaar. Je bereidt de couscous samen met de tomaat, tomatenpuree en harissa. Hierdoor kunnen de smaken nog beter in de korrel trekken en krijgt het gerecht een intensere smaak. Onze Griekse feta is een goede tegenhanger voor de pikante harissa.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Aubergine

1 unit

Tomaat

1 teaspoon

Gedroogde tijm

25 g

Leccino olijven

⅓ can

Tomatenpuree

½ teaspoon

Harissa

85 g

Volkoren couscous

(Contains: Gluten)

40 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Veldsla

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2920 kJ
Calories698 kcal
Fat33 g
Saturated Fat10.3 g
Carbohydrate72 g
Sugar14.7 g
Dietary Fiber15 g
Protein23 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon voor de couscous. Snipper de ui en snijd de aubergine en tomaat in blokjes van 1 cm.

Aubergine bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine, tijm, olijven en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Couscous wellen
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan met deksel en bak de tomaat, de tomatenpuree, harissa (let op, dit is pittig!), couscous en zwarte balsamicoazijn al roerend 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, haal van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Salade maken
4

Verkruimel ondertussen de feta en meng een klein gedeelte door de veldsla in een saladekom. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie en peper en zout toe.

Op smaak brengen
5

Voeg de gebakken aubergine toe aan de couscous en breng eventueel verder op smaak met harissa, peper en zout.

Serveren
6

Meng de veldsla met de couscous of serveer deze apart en garneer met de overige feta. Voeg extra vierge olijfolie naar smaak toe.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes