Skip to main content
Pikante harissacouscous met feta en olijven
Pikante harissacouscous met feta en olijven

Pikante harissacouscous met feta en olijven

4.0
(833)

Dit Mediterraanse gerecht is snel klaar. Je bereid de couscous in dit gerecht samen met de tomaat, tomatenpuree en harissa. Hier- door kunnen de smaken nog beter in de couscous trekken en krijgt het gerecht een intense smaak. De harissa zorgt voor een pikante smaak met als tegenhanger onze Griekse feta.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Aubergine

1 unit

Tomaat

1 sprig

Verse tijm

(May be present: Selderij)

1 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

25 g

Leccino olijven

⅓ unit

Tomatenpuree

½ teaspoon

Harissa

85 g

Volkoren couscous

(Contains: Gluten)

40 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2575 kJ
Calories615 kcal
Fat24 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate71 g
Sugar14.7 g
Dietary Fiber14 g
Protein23 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Pan with Lid

Cooking Steps

Snijd de koriander fijn en halveer de olijven
1

Bereid de bouillon voor de couscous. Snipper de ui en snijd de aubergine en tomaat in blokjes van ongeveer 1 cm. Ris de tijm van de takjes en snijd fijn. Snijd de koriander fijn en halveer de olijven.

Voeg de aubergine, tijm, olijven en 2 el water per persoon toe en bak afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine, tijm, olijven en 2 el water per persoon toe en bak afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de tomatenpuree en harissa toe
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan met deksel en bak de tomaat 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de tomatenpuree, harissa (let op dit is pittig!), zwarte balsamicoazijn en couscous toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, draai het vuur uit en laat, afgedekt , 10 minuten wellen.

4

Verkruimel ondertussen de feta.

5

Voeg de aubergine toe aan de couscous en breng eventueel verder op smaak met harissa en/of peper en zout.

Garneer met de koriander en feta
6

Verdeel de couscous. Garneer met de koriander en feta. Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe.

More delicious recipes with similar ingredients

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

met spinazie en oude kaas
Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

met avocado, bieslook en komijnzaad
Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

met basilicum en cherrytomaten
Lentesalade met couscous, feta en appel

Lentesalade met couscous, feta en appel

met munt, komkommer en geroosterde pompoenpitten
Koningssoep met een bijzonder broodje

Koningssoep met een bijzonder broodje

met verse dille en bospeen
Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

in de 5-maaltijdenbox
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

met appel en walnootbrood
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Falafel in volkoren pita

Falafel in volkoren pita

met koriander, limoen en tomatensaus
Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Met rode paprika en prei
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Extra in de 5-maaltijdenbox
Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

met kurkuma en gember
Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Je maakt de quesadilla’s met Libanees platbrood
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn