Skip to main content
Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla
Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Een Italiaanse pasta met zonnebloempitten

3.5
(4,5K)

De warmgerookte makreel is gevangen in de Noordelijke Noordzee en wordt eerst in een pekelbad geplaatst en vervolgens gerookt. Dit betekent dat de vis door het zout gaart en alleen nog gerookt wordt voor de rokerige smaak. Je leest hier meer over op ons blog!

Allergens:
Gluten
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

200 g

Mini-romatomaten

4 leaves

Verse salie

10 g

Zonnebloempitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

90 g

Volkoren penne

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

75 g

Gerookte makreel

(Contains: Vis)

40 g

Veldsla

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Bruine suiker

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories778 kcal
Energy (kJ)3255 kJ
Fat6 g
Saturated Fat37 g
Carbohydrate74 g
Dietary Fiber12 g
Protein31 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Fork
Plate

Cooking Steps

Halveer de romatomaten
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de romatomaten doormidden en de snijd of hak de salie fijn.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Kook de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de salie toe
4

Verhit ondertussen de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de romatomaten en salie toe en roerbak 4 minuten op middelmatig vuur.

Voeg de makreel toe
5

Verdeel ondertussen de warmgerookte makreel met een vork in stukjes. Voeg de penne en ¾ van de makreel toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut. Voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Maak een dressing van de overige balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Scheur de veldsla klein en verdeel de penne en veldsla over de borden. Besprenkel de veldsla met de dressing. Garneer het gerecht met de overige makreel en de zonnebloempitten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes