Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit majoraan en knoflook.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅓ piece
Onion
½ piece
Garlic
125 g
Mushrooms
90 g
Penne
(Contains: Tarwe May be present: Mosterd, Soja)
100 g
Passata
½ sachet(s)
Italian seasoning
1 piece
Pork sausage with marjoram & garlic
5 g
Fresh basil
25 g
Grated mature cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Balsamic vinegar
¼ piece
Low sodium beef stock cube
1 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.
Tip: Champignons zijn rijk aan fosfor: een mineraal dat samen met calcium zorgt voor sterke botten en tanden. Fosfor zit ook in volkoren graanproducten en peulvruchten.
Voeg de penne toe aan het kokende water en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Verhit alvast 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan voor de worst.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Bak de ui, knoflook en champignons 3 - 5 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de passata, Italiaanse kruiden en het achtergehouden kookvocht toe. Laat het geheel 4 - 6 minuten zachtjes koken.
Tip: 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje toe. 2: Zet het vuur iets hoger als de saus nog te waterig is
Snijd ondertussen het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel. Bak het vlees 3 - 5 minuten in de koekenpan. Het vlees hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Pluk de basilicumblaadjes en snijd fijn.
Meng de penne met de tomaat-champignonsaus en voeg het vlees en het bakvet toe. Voeg de helft van de basilicum en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta met de saus over een ovenschaal en strooi het grootse deel van de geraspte kaas eroverheen. Zet de ovenschaal 10 - 15 minuten in de oven.
Verdeel de pastaschotel over de borden en garneer met de rest van het basilicum en de geraspte kaas.