Coppa di Parma is een kruidige ham gemaakt van de nek en schouder van het varken. De ham komt, zoals zijn naam doet vermoeden, uit de Parma regio in Italië.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Trottole tricolore
40 gram
Rode pesto
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
40 gram
Rucola
25 gram
Coppa di Parma
1 stuk(s)
Vleestomaat
5 gram
Pompoenpitten
5 gram
Vers basilicum
½ stuk(s)
Rode ui
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
Kook ruim water met zout in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Scheur de ham en mozzarella in stukjes.
Tip: Wil je tijd besparen? Kook dan het water voor de pasta in een waterkoker.
Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een klein beetje kookvocht. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui, rode pesto en tomaat 3 - 5 minuten. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl extra vierge olijfolie en 1 tl balsamicoazijn. Meng de rucola door de dressing. Voeg de pasta en 1 el kookvocht per persoon toe aan de koekenpan met groenten. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Schep de pasta bovenop de salade. Bestrooi met de ham en mozzarellastukjes. Garneer met het basilicum en de pompoenpitten.