Skip to main content
Paprika-amandelvarkensworst met patatas bravas
Paprika-amandelvarkensworst met patatas bravas

Paprika-amandelvarkensworst met patatas bravas

Met geroosterde wortel en aïoli

4.2
(275)

.

Allergenen:
Noten
Ei
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Bospeen

1 tl

Paprikapoeder

250 gram

Vastkokende aardappelen

1 gram

Varkensworst met paprika en amandel

(Bevat: Noten)

5 gram

Geschaafde amandelen

(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Aïoli

(Bevat: Ei, Mosterd Kan bevatten: Sesamzaad, Selderij, Weekdieren, Schaaldieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Vis, Lupine)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4035 kJ
Energie (kcal)965 kcal
Vetten67 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels12 g
Eiwitten22 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

Patatas bravas maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Bospeen roosteren
3

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in een pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie per persoon en de helft van het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bospenen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.

Worst bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Peterselie snijden
5

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de bospeen met krulpeterselie en serveer met de aïoli.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders