Skip to main content
Pannenkoekentoren met groenten, spek en kaas

Pannenkoekentoren met groenten, spek en kaas

3.4
(347)

door de pannenkoeken op te stapelen en er punten van te snijden ziet het er extra feestelijk uit! Je krijgt genoeg groenten om alleen groentenpannenkoeken te maken, maar je kunt ze natuurlijk ook afwisselen met zoete pannenkoeken met stroop of suiker.

Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Volkoren pannenkoekenmix

(Contains: Gluten)

1 teaspoon

Gedroogde tijm

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

250 milliliters

Halfvolle melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ unit

Sjalot

½ unit

Courgette

75 g

Champignons

½ unit

Turkse rode peper

40 g

Magere spekblokjes

50 g

Belegen kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3674 kJ
Calories878 kcal
Fat42 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate79 g
Dietary Fiber12 g
Protein48 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Whisk
Bowl
Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Maak het beslag.
1

Voeg de pannenkoekenmix, tijm, ei en melk toe aan een kom en mix met een garde tot beslag.

2

Snijd de sjalot in halve ringen. Snijd de courgette en champignons in dunne plakken. Snijd de Turkse peper in smalle ringen.

Bak de groenten en een klein deel van het spek.
3

Smelt ¼ el roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak een klein deel van het spek en de sjalot 1 minuut. Voeg een aantal plakken courgette en champignons en een klein deel van de Turkse peper toe. Bak 2 minuten. Let op: houd qua hoeveelheden ingrediënten rekening met 2 pannenkoeken per persoon.

Bak de pannenkoeken.
4

Schenk vervolgens een grote lepel van het beslag over de groenten en bak de pannenkoek in 2 – 3 minuten aan een kant goudbruin. Keer om met behulp van een groot bord, bestrooi met een klein deel van de kaas en bak, afgedekt, nog 2 – 3 minuten.

5

Haal uit de pan en houd warm tussen 2 grote borden. Bak de volgende pannenkoek en maak een pannenkoekentoren.

Snijd de pannenkoektoren in punten en verdeel de punten over de borden.
6

Snijd de pannenkoektoren in punten en verdeel de punten over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes