Pad thai met kippendij en roerei

Pad thai met kippendij en roerei

Met noedels, koriander en pinda's

25 minuten
Beoordeeld met 3.4 / 4
Lees meer

Pad thai is één van de populairste gerechten uit de Thaise keuken. Het basisrecept combineert de smaken zoet, zout en zuur met een beetje pit. Vandaag maak je pad thai met kip, maar het is ook lekker met garnalen, vis of een mix van vis en vlees.

Labels:Eten binnen 3 dagenLactosevrij
Allergenen:Pinda'sEiVisGlutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

1 stuks

Limoen

6 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Pinda's, gezouten

(BevatPinda's)

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

240 g

Kippendijstukjes

400 g

Witte kool en peen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 tl

Vissaus

(BevatVis)

2 tl

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

150 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Sambal

1 tl

Bruine suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3531 kJ
Energie (kcal)844 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels10 g
Eiwitten47 g
Zout5.3 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Kom
Wok
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
koken
koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de udonnoedels. Snijd de limoen in parten, snijd de koriander en de gezouten pinda's grof. Pers de knoflook of snijd fijn.

eieren
eieren
2

Roer in een kom de eieren los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

bakken
bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijreepjes met de knoflook 3 – 4 minuten op hoog vuur. Voeg de mix van witte kool en peen, de vissaus, sojasaus, sambal, bruine basterdsuiker en 1 el water per persoon toe en bak 6 – 8 minuten op middelhoog vuur.

koken
koken
4

Kook ondertussen de udonnoedels 4 minuten, afgedekt, in de pan met water. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de noedels vervolgens toe aan de wok of hapjespan.

eieren
eieren
5

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak het ei, 2 – 3 minuten, of tot het ei gestold is. Breng op smaak met peper en zout.

serveren
serveren
6

Verdeel de noedels met de kip en groenten over de borden, schep het roerei erop en bestrooi met de koriander en de pinda's. Serveer met de limoenparten.