Ovenschotel met vegetarisch gehakt, puree en oude kaas
Ovenschotel met vegetarisch gehakt, puree en oude kaas

Ovenschotel met vegetarisch gehakt, puree en oude kaas

De currykruiden en oude kaas maken het een fantastische smaaksensatie!

Een winterse aardappelschotel boordevol groenten met vegetarisch gehakt en een krokant laagje kaas! Tijm is een echt winterkruid. Heb je hier nog wat van over? Kijk dan op ons blog wat je er nog meer mee kunt doen dan koken. Wist je dat tijm al door de Grieken en Romeinen werd gebruikt als geneeskruid tegen allerlei kwalen?

Allergens:
Soja
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

⅕ unit

Bloemkool

2 unit

Pruimtomaat

4 sprig

Verse tijm

(May be present: Selderij)

½ unit

Vegetarisch gehakt

(Contains: Soja)

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

25 g

Oude-kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories535 kcal
Energy (kJ)2238 kJ
Fat15 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate62 g
Sugar0 g
Dietary Fiber15 g
Protein32 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Stove
Casserole with Lid
Wok with Lid
Potato Masher
Oven Dish

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen.

2

Schil of was de aardappelen (milva) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen afgedekt in de pan met deksel in 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes.
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel fijn. Snijd de pruimtomaten klein. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak fijn.

Voeg de currykruiden, de tomaten, 75 ml water per persoon, de helft van de tijm en peper en zout toe.
4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bloemkool en het vegetarische gehakt toe en roerbak 2 minuut op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden, tomaten, 75 ml water per persoon, de helft van de tijm en peper en zout toe. Dek de pan af en laat 7 minuten zachtjes koken tot de bloemkool in de saus beetgaar is.

5

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de mosterd, de overige tijm en peper en zout naar smaak toe.

Verdeel de puree er voorzichtig overheen.
6

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Voeg de bloemkoolsaus in toe aan de ovenschaal en verdeel hierover de puree. Bestrooi met de oude kaas. Gratineer de ovenschotel 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel het gerecht over de borden.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut
Veggie Döner Grain Bowl

Veggie Döner Grain Bowl

with honey-ginger dressing, almonds & fresh herbs

This week's must-try HelloFresh recipes

Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

in creamy goat's cheese sauce with fresh herbs & arugula
Cheesy Pork Ciabatta

Cheesy Pork Ciabatta

with Italian vegetables & tomato salad
Tuna Steak with Luxe Baby Potato Salad

Tuna Steak with Luxe Baby Potato Salad

with Greek-style cheese, honey mustard dressing & fresh herbs
Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese, Olives & Yogurt Sauce

Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese, Olives & Yogurt Sauce

with basil crème, parsley, courgette & tomato
Steak with Sweet Onion Jus

Steak with Sweet Onion Jus

with potatoes & cucumber salad
Chicken Breast with Lemon & Herb Sauce

Chicken Breast with Lemon & Herb Sauce

with roasted baby potatoes, parsnip & carrot
Steak Strips with Noodles in East Asian-Style Sauce

Steak Strips with Noodles in East Asian-Style Sauce

& for parents: spicy red chili pepper
Roasted Vegetables with Pomegranate & Hummus

Roasted Vegetables with Pomegranate & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Goat's Cheese Naan Pizza with Vegetables

Goat's Cheese Naan Pizza with Vegetables

with cherry tomato salad & basil crème
DIY Creamy Shrimp Spaghetti

DIY Creamy Shrimp Spaghetti

pick 'n' mix toppings: lemon, arugula, broccoli & more!
DIY Tex-Mex Pasta Bowl

DIY Tex-Mex Pasta Bowl

pick 'n' mix toppings: avocado, cheddar, sour cream & more!
Sausage Linguine with Harissa

Sausage Linguine with Harissa

with Parmigiano Reggiano, Romano pepper & fresh basil
Smoky Chorizo Mafaldine

Smoky Chorizo Mafaldine

in creamy tomato sauce with pecorino & spinach
Steak Strips with Zesty Yogurt Sauce

Steak Strips with Zesty Yogurt Sauce

over almond-studded rice with courgette & carrot
'Stamppot' with Chorizo & Meatballs

'Stamppot' with Chorizo & Meatballs

with sundried tomatoes & roasted carrots
Spicy Udon with Marinated Eggs

Spicy Udon with Marinated Eggs

with hot honey peanuts, green beans & cucumber salad
Giant Couscous with Greek-Style Cheese

Giant Couscous with Greek-Style Cheese

with mushrooms, sweet potato & toasted pumpkin seeds
Naked Cheeseburger Bowl

Naked Cheeseburger Bowl

with croutons, salad & smoky mayo
Pork Sausages with Honey Mustard Dressing

Pork Sausages with Honey Mustard Dressing

with rosemary baby potatoes & carrots
Paella-Style Rice with Chicken & Shrimp

Paella-Style Rice with Chicken & Shrimp

with chorizo, lemon & green beans