BestellenCadeaubon
Orzo-risotto met kabeljauw, spekjes, citroen en tijm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo-risotto met kabeljauw, spekjes, citroen en tijm

Orzo-risotto met kabeljauw, spekjes, citroen en tijm

Deze orzo-risotto is een gebalanceerde compositie van zachte, romige, zoute en zure smaken. Voor een zomers tintje wordt de kabeljauw afgemaakt met citroen. Wat niet alleen lekker fris is, maar ook werkt als smaakversterker.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ gram

Venkel

½ gram

Courgette

25 gram

Magere spekblokjes

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet met huid

(Bevat Vis)

1 tl

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)681 kcal
Energie (kJ)2849 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout2.8 g

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes. Snijd de courgette in halve plakken (zie tip).

Spekjes uitbakken
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.

Orzo koken
3

Bak vervolgens de ui, knoflook, venkel en courgette in het bakvet van de spekjes, op middelhoog vuur 3 - 4 minuten in dezelfde wok of hapjespan. Bak de orzo 1 minuut mee en voeg daarna de bouillon toe. Breng aan de kook en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt

Citroen raspen
4

Boen of was ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil met een fijne rasp. Snijd de citroen in halve plakken.

Kabeljauw bakken
5

Dep het vel van de kabeljauw droog. Bestrooi de andere kant met de tijm. Verhit de roomboter in een koekenpan op middellaag vuur en bak de kabeljauw 3 - 4 minuten op het vel en 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout en leg op elk stuk vis 2 halve plakken citroen.

Op smaak brengen
6

Breng de orzo-risotto op smaak met peper en zout en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de gebakken kabeljauw en garneer met 1 tl citroenrasp per persoon. Bestrooi met de spekjes. Voeg naar smaak meer citroenrasp toe.