Skip to main content
Oranje groenten-pindasoep

Oranje groenten-pindasoep

4.1
(419)

Je serveert de soep met een hardgekookt ei en volkoren pitabroodjes om in de soep te dopen.

Allergens:
Selderij
Mosterd
Ei
Gluten
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Peen

2 unit

Bosui

150 g

Pompoenblokjes

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

2 unit

Volkoren pitabrood

(Contains: Gluten)

1 unit

Pindakaas

(Contains: Pinda's)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)2724 kJ
Calories651 kcal
Fat24 g
Saturated Fat5.6 g
Carbohydrate77 g
Sugar10.7 g
Dietary Fiber16 g
Protein23 g
Salt5.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snij de peen in plakken.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden of maak gebruik van een broodrooster voor de pitabroodjes. Kook 500 ml water per persoon voor de soep. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de peen in plakken.

Snijd de bosui in fijne ringen.
2

Snijd de bosui in fijne ringen en houd 1 el van de groene delen per persoon apart voor garnering.

Bak de knoflook, peen, pompoenblokjes, currykruiden en overige bosui in een soeppan.
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de knoflook, peen, pompoenblokjes, currykruiden en overige bosui 1 minuut op middellaag vuur. Voeg vervolgens 400 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan met deksel, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.

Kook het ei hard.
4

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook het ei, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Pel het ei en snijd het ei doormidden.

Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en bestrooi eventueel met wat overgehouden currykruiden.
5

Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en bestrooi eventueel met wat overgehouden currykruiden. Bak de pitabroodjes 2 - 3 minuten in de oven of broodrooster. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Garneer met de achtergehouden groene delen van de bosui.
6

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de bosui. Serveer met de pitabroodjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes