Je serveert de soep met een hardgekookt ei en volkoren pitabroodjes om in de soep te dopen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Peen
2 unit
Bosui
150 g
Pompoenblokjes
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains: Selderij, Mosterd)
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
2 unit
Volkoren pitabrood
(Contains: Gluten)
1 unit
Pindakaas
(Contains: Pinda's)
1 tablespoon
Olijfolie
¾ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden of maak gebruik van een broodrooster voor de pitabroodjes. Kook 500 ml water per persoon voor de soep. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de peen in plakken.
Snijd de bosui in fijne ringen en houd 1 el van de groene delen per persoon apart voor garnering.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de knoflook, peen, pompoenblokjes, currykruiden en overige bosui 1 minuut op middellaag vuur. Voeg vervolgens 400 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan met deksel, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.
Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook het ei, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Pel het ei en snijd het ei doormidden.
Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en bestrooi eventueel met wat overgehouden currykruiden. Bak de pitabroodjes 2 - 3 minuten in de oven of broodrooster. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de bosui. Serveer met de pitabroodjes.