Skip to main content
Oosterse kokosnoedels met babymais, broccoli en citroengras

Oosterse kokosnoedels met babymais, broccoli en citroengras

4.3
(221)

Deze rijkgevulde maaltijdsoep vindt zijn oorsprong in de Aziatische keuken. Gedroogd citroengras, ook wel sereh, is een kruid dat veel in Azië wordt gebruikt. Het smaakt - de naam zegt het al - naar citroen en het zorgt voor een frisse noot in dit gerecht.

Allergens:
Ei
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy
Serving amount

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

150 g

Broccoli

50 g

Babymais

¼ unit

Limoen

150 milliliters

Kokosmelk

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

½ teaspoon

Gemalen citroengras

70 g

Noedels

(Contains: Gluten)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Calories871 kcal
Energy (kJ)3644 kJ
Fat48 g
Saturated Fat26.5 g
Carbohydrate73 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber8 g
Protein32 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel klein. Snijd de babymais in plakken. Pers het sap uit de limoen.

Kokosmelk doorroeren
2

Roer de kokosmelk goed door.

Groenten bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en babymais toe en roerbak 1 minuut.

Eieren koken
4

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 - 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

Soep bereiden
5

Voeg de kokosmelk, citroengras en bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe (zie tip!). Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Soep verdelen
6

Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd het ei doormidden en serveer deze op de soep.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes