Deze rijkgevulde maaltijdsoep vindt zijn oorsprong in de Aziatische keuken. Gedroogd citroengras, ook wel sereh, is een kruid dat veel in Azië wordt gebruikt. Het smaakt - de naam zegt het al - naar citroen en het zorgt voor een frisse noot in dit gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
150 g
Broccoli
50 g
Babymais
¼ unit
Limoen
150 milliliters
Kokosmelk
2 unit
Ei
(Contains: Ei)
½ teaspoon
Gemalen citroengras
70 g
Noedels
(Contains: Gluten)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
300 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel klein. Snijd de babymais in plakken. Pers het sap uit de limoen.
Roer de kokosmelk goed door.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en babymais toe en roerbak 1 minuut.
Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 - 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.
Voeg de kokosmelk, citroengras en bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe (zie tip!). Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.
Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd het ei doormidden en serveer deze op de soep.