Dit heerlijke Oosterse noedelgerecht zet je binnen 20 minuten op tafel! De kippendij is al voor je gekruid en de groenten zijn alvast gesneden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Garlic
120 g
Chicken thigh strips with kebab spices
200 g
Vegetable mix with cabbage
10 milliliters
Soy sauce
(Contains: Soja, Tarwe)
100 g
Mie noodles
(Contains: Tarwe)
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Sunflower oil
1.5 tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe. Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en de helft van de ketjap. Je kunt eventueel naar smaak extra toevoegen na serveren.
Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af. Voeg de noedels toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden. Voeg ketjap toe naar smaak.