Skip to main content
Nasi met groenten en mangosausje

Nasi met groenten en mangosausje

3.5
(428)

Een tekstballon waarbij een pinda (Marije heeft die afbeelding met je gedeeld) dit zegt: Hoi! Ik ben een pinda. Wil je jouw ouders helpen met het koken? Bestrooi mij dan aan het einde van de bereiding over de borden. Samen met het zoete mangosausje smaak ik, al zeg ik het zelf, best wel heel lekker!

Allergens:
Gluten
Soja
Mosterd
Pinda's
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

200 g

Wittekool en wortel

85 g

Basmatirijst

1 unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

40 g

Mangochutney

(Contains: Mosterd May be present: Noten, Pinda's)

10 g

Pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories749 kcal
Energy (kJ)3133.8 kJ
Fat20 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate106 g
Dietary Fiber10 g
Protein20 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Bowl
Plate

Cooking Steps

1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snipper de sjalot.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de mix van kool en peen en 50 ml water per persoon toe. Dek de pan af en bak 10 minuten op middelmatig vuur.

4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Maak in een kom een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Hak de pinda’s grof.

6

Voeg de saus toe aan de wok of hapjespan en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe, bestrooi naar smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

7

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon.

8

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei, de overige mangochutney en garneer met de pinda’s.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes