Een tekstballon waarbij een pinda (Marije heeft die afbeelding met je gedeeld) dit zegt: Hoi! Ik ben een pinda. Wil je jouw ouders helpen met het koken? Bestrooi mij dan aan het einde van de bereiding over de borden. Samen met het zoete mangosausje smaak ik, al zeg ik het zelf, best wel heel lekker!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Sjalot
200 g
Wittekool en wortel
85 g
Basmatirijst
1 unit
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
40 g
Mangochutney
(Contains: Mosterd May be present: Noten, Pinda's)
10 g
Pinda's
(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst.
Snijd of pers de knoflook fijn. Snipper de sjalot.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de mix van kool en peen en 50 ml water per persoon toe. Dek de pan af en bak 10 minuten op middelmatig vuur.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Maak in een kom een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Hak de pinda’s grof.
Voeg de saus toe aan de wok of hapjespan en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe, bestrooi naar smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei, de overige mangochutney en garneer met de pinda’s.