Skip to main content
Milde pompoencurry met cashewnoten

Milde pompoencurry met cashewnoten

3.0
(475)

Bestrooi het gerecht aan het einde met cashewnoten en koriander!

Allergens:
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains: Pinda's, Noten)

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

⅕ cm

Verse gember

100 milliliters

Kokosmelk

85 g

Zilvervliesrijst

250 g

Pompoenblokjes

1.5 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

3 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

½ unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories728 kcal
Energy (kJ)3046 kJ
Fat34 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate88 g
Dietary Fiber8 g
Protein16 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

Rooster de cashewnoten.
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Schil en snijd de gember.
3

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Roer de kokosmelk door. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat afgedekt nagaren.

Voeg de kokosmelk toe.
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen en currykruiden toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en laat, afgedekt, 6 – 8 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel een scheutje water toe als de curry te droog wordt.

5

Hak of snijd ondertussen de koriander grof.

Garneer met cashewnoten en koriander.
6

Voeg vlak voor serveren de helft van de cashewnoten toe aan de curry en breng op smaak met de sojasaus, peper en zout. Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met de overige cashewnoten en koriander.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes