Bestrooi het gerecht aan het einde met cashewnoten en koriander!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
20 g
Gezouten cashewnoten
(Contains: Pinda's, Noten)
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
⅕ cm
Verse gember
100 milliliters
Kokosmelk
85 g
Zilvervliesrijst
250 g
Pompoenblokjes
1.5 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains: Selderij, Mosterd)
3 sprig
Verse koriander
(May be present: Selderij)
½ unit
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Roer de kokosmelk door. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat afgedekt nagaren.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen en currykruiden toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en laat, afgedekt, 6 – 8 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel een scheutje water toe als de curry te droog wordt.
Hak of snijd ondertussen de koriander grof.
Voeg vlak voor serveren de helft van de cashewnoten toe aan de curry en breng op smaak met de sojasaus, peper en zout. Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met de overige cashewnoten en koriander.