Skip to main content
Mexicaanse chili
Mexicaanse chili

Mexicaanse chili

Met tomaat, bleekselderij en rijst

3.4
(445)

In dit stoofpotje gebruik je kidneybonen. Die zijn zo gezond dat de gezondheidsraad 2016 uitriep als het jaar van de boon! De runderworst die je in deze chili verwerkt, hebben we voorgekruid met kruiden als gember, kardemom en cayennepeper. Deze kruiden geven het gerecht een Mexicaanse twist.

Allergens:
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Pandanrijst

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

3 unit

Bleekselderij

(Contains: Selderij)

1 unit

Tomaat

1 unit

Rundersaucijs met Mexicaanse kruiden

⅓ unit

Bonen

½ unit

Tomatenpuree

½ teaspoon

Gemalen kaneel

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

⅓ tablespoon

Bruine suiker

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories741 kcal
Energy (kJ)3100.3 kJ
Fat21 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate91 g
Dietary Fiber10 g
Protein41 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de pandanrijst, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de bleekselderij.
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in stukken van maximaal een ½ cm. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de runderworst in stukken van 1 cm. Laat de kidneybonen uitlekken.

Roerbak de runderworstjes.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de runderworst toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, kaneel en komijn toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bleekselderij, tomaat, kidneybonen, bruine suiker en zwarte balsamicoazijn toe en bak nog 1 minuut.

Voeg 100 ml water per persoon toe.
4

Voeg vervolgens 100 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng tussendoor op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst en de chili over de borden.
5

Verdeel de rijst en de chili over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes