Cherrytomaten mogen dan klein zijn, maar ze hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat - zoals het antioxidant bétacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
90 g
Spaghetti
125 g
Red cherry tomatoes
¼
Tomato paste
3 piece
Garlic
15 g
Olives & capers
5 g
Fresh basil, flat leaf parsley & mint
50 g
Feta
1.5 tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakken van 1/2 cm. Kook de spaghetti afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de courgette 6 minuten op middelmatig vuur. Voeg de rode cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed en laat op laag vuur bakken tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de olijven en snijd de kappertjes fijn. Meng de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie in een kleine kom. Snijd de blaadjes munt en basilicum in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Verkruimel de feta.
Tip: Eet je met kinderen? Kappertjes en olijven zijn sterk van smaak, je kunt deze ook apart houden zodat iedereen ze later zelf kan toevoegen.
Voeg het olijvenmengsel toe aan de spaghetti en schep goed om. Verdeel de spaghetti over de borden en leg de cherrytomaten en courgette erop. Garneer met de feta, de munt, het basilicum en de peterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.