Skip to main content
Marokkaanse bulgur

Marokkaanse bulgur

Met kipworst, verse kurkuma en dadels

3.6
(589)

In Marokko wordt dit gerecht oorspronkelijk in een stoofpot van aardewerk, een tajine, bereid. Je kunt het ook in een wok of hapjespan met deksel maken. Kurkuma wordt in veel currygerechten gebruikt en geeft een gele kleur aan je gerecht. Heel lekker in combinatie met de dadels, die we al hebben kleingesneden.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

2 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

2 cm

Verse kurkuma

1 unit

Turkse groene peper

½ unit

Peen

1 unit

Kipmerguezworstjes

85 g

Volkoren bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

15 g

Dadelstukjes

½ teaspoon

Gemalen kaneel

Not included in your delivery

225 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories688 kcal
Energy (kJ)2878.6 kJ
Fat23 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate81 g
Dietary Fiber19 g
Protein31 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid

Cooking Steps

Snijd de Turkse peper.
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de kurkuma met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de groene Turkse peper en snijd klein. Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de kipworst in stukjes van 1 - 2 cm.

Voeg de Turkse peper, peen en kaneel toe.
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de kurkuma en de helft van de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de bulgur, dadelstukjes en 175 ml bouillon per persoon toe. Dek de pan af en kook de bulgur in 15 - 17 minuten droog op laag vuur. Besprenkel daarna met de witte balsamicoazijn en laat de bulgur afgedekt nagaren.

Schenk de overige bouillon over de bulgur.
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en de overige rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de vervolgens de kipworst toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groene Turkse peper, peen en kaneel toe en bak 1 minuut. Voeg de overige bouillon toe, breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de bulgur en kipworst met groenten over de borden.
4

Verdeel de bulgur en kipworst met groenten over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes