Skip to main content
Quesadilla's met kipgehakt en paprika
Quesadilla's met kipgehakt en paprika

Quesadilla's met kipgehakt en paprika

2 porties | met Mexicaanse dipsaus

4.4
(156)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Paprika

200 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe)

75 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2831 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten32.4 g
waarvan verzadigd20.3 g
Koolhydraten54.9 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels9 g
Eiwitten36 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de paprika in reepjes.
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 2 - 3 minuten.
  • Voeg het gehakt en de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 3 - 4 minuten mee, of tot het gehakt gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de tomaat in dunne plakjes.
  • Meng in een kleine kom de zure room met de overige Mexicaanse kruiden.
3
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier en verdeel het gehakt-groentemengsel over een helft van elke tortilla.
  • Verdeel de geraspte kaas over de tortilla's en beleg met 2 - 3 tomatenplakjes per tortilla. Vouw de andere helft van de tortilla over de belegde helft. Druk goed aan. Besprenkel de bovenkant van de quesadilla's met wat olijfolie naar smaak.
  • Bak de quesadilla's 5 - 7 minuten bovenin de oven, of tot ze goudbruin kleuren.
4
  • Snijd ondertussen de overige tomatenplakjes fijn en meng met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de quesadilla's met de dipsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders