Skip to main content
Franse stijl uiensoep
Franse stijl uiensoep

Franse stijl uiensoep

4 porties | met cheesy toast

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Gluten
Rogge
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

6 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

185 ml

Witte wijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Laurierblad

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten)

40 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Uienchutney

Zelf toevoegen

1000 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3324 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Vetten22.6 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten108.4 g
waarvan suikers29.1 g
Vezels12.7 g
Eiwitten22.3 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Large Pot
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.
  • Verhit de roomboter en olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak al roerend 15 - 20 minuten.
  • Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog 1 - 2 minuten. Voeg de wijn, de uienchutney en het laurierblad toe en laat 1 minuut sudderen.
  • Voeg de bouillon toe en laat de soep 30 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Toast maken
2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd het brood in sneetjes en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano over de sneetjes brood.
  • Bak 5 - 6 minuten in de oven, of tot de kaas volledig gesmolten is.
Serveren
3
  • Verwijder de takjes tijm en het laurierblad uit de pan.
  • Serveer de soep in kommen en breng op smaak met extra peper.
  • Leg een sneetje cheesy toast op elke soepkom en serveer de overige sneetjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders