Skip to main content
Brunchbox | Moederdag

Brunchbox | Moederdag

4 porties | Box met 3 brunchrecepten, verse smoothies en gekookt eitje

4.3
(11)

Niets beter dan op Moederdag verrast worden met een heerlijke brunch! Met de Brunchbox is dat zo geregeld. Met drie verschillende receptjes voor vier personen, verse smoothies en een gekookt eitje wordt niet alleen mama, maar iedereen aan tafel in de watten gelegd.

Op het menu: Wentelteefjes van suikerbrood met mascarpone, yoghurt-bowls met vers fruit en gevulde croissants met ham en kaas. Als dat geen verwennerij is!

Tags:
Recipe
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Gluten
Ei
Walnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 pack

Danerolles - Large Croissants

(Contains: Tarwe, Melk (inclusief lactose))

75 g

Grated Gruyère DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

500 g

Greek yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Sugar bread

(Contains: Tarwe, Melk (inclusief lactose), Lupine, Gluten, Ei May be present: Soja, Gluten, Noten, Sesamzaad)

100 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

200 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1.5 teaspoon

Ground cinnamon

1 piece

Strawberry smoothie

1 piece

Mango & passion fruit smoothie

40 g

Serrano ham

6 piece

Egg

(Contains: Ei)

120 g

Cranberry & walnut mix

(Contains: Walnoten May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

125 g

Raspberries

125 g

Blueberries

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)12454 kJ
Calories2977 kcal
Fat144 g
Saturated Fat67.3 g
Carbohydrate309.8 g
Sugar189.3 g
Dietary Fiber18.5 g
Protein91 g
Salt10.3 g
Potassium551.5 mg
Calcium420 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Lidded saucepan
Serving platter

Cooking Steps

Croissants vullen en bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Open het blik croissantdeeg en snijd zes driehoeken los langs de stippellijnen.
  • Verdeel de ham over het deeg en bestrooi met de geraspte gruyère.
  • Rol het belegde deeg op tot croissants en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
Wentelteefjes maken
2
  • Snijd het suikerbrood in sneetjes van 2 cm dik.
  • Klop in een diep bord de melk, 2 eieren, 1/2 zakje kaneel en een snufje zout met een garde.
Wentelteefjes bakken
3
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Wentel de plakken suikerbrood door het eimengsel, leg in de pan en bak ongeveer 3 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.
Eieren koken
4
  • Vul een steelpan met voldoende water om de overige eieren helemaal onder water te zetten.
  • Breng het water aan de kook. Voeg met een lepel voorzichtig een voor een de overige eieren toe.
  • Kook de eieren 6 minuten voor een zacht- en 8 minuten voor een hardgekookt eitje.
Yoghurtbowls maken
5
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen.
  • Garneer de yoghurt met de cranberry-walnotenmix.
  • Maak met blauwe bessen een hart op de yoghurt (zie Tip).

Tip: Serveer eventueel het overige fruit ernaast.

6
  • Dek de tafel met de yoghurtbowls, gekookte eitjes en de verse smoothies.
  • Leg de croissants op een serveerschaal.
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden en garneer met de mascarpone en frambozen.

Fijne moederdag!

This week's must-try HelloFresh recipes