Skip to main content
Groene shakshuka met linzen en feta

Groene shakshuka met linzen en feta

Met knapperig platbrood

4.3
(404)

Shakshuka is in rap tempo de wereld aan het veroveren. Het gerecht, dat in de basis bestaat uit in tomatensaus gepocheerde eieren, wordt in het Midden-Oosten en Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner gegeten. Wij zijn gek op variëren en maken vandaag een groene versie met groene linzen, spinazie en groene paprika.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Groene paprika

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ pack

Linzen

25 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

1 unit

Wit platbrood

(Contains: Gluten)

Not included in your delivery

¼ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3487 kJ
Calories834 kcal
Fat47 g
Saturated Fat18.6 g
Carbohydrate62 g
Sugar6.4 g
Dietary Fiber12 g
Protein38 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Immersion blender
Casserole with Lid
Baking Sheet
Parchment Paper

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Verkruimel de feta. Laat de linzen uitlekken en vang het vocht op, dit heb je in de stap 2 nodig.

Saus mixen
2

Meng met een staafmixer in een hoge kom de mascarpone met de helft van de spinazie en het opgevangen vocht van de linzen. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng op smaak met peper en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe om de saus te verdunnen. Scheur de overige spinazie klein.

Groenten bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en groene paprika 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de komijn toe. Voeg vervolgens de saus, overige spinazie en de linzen toe en laat de spinazie al roerend slinken.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de helft van de feta over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 8 – 10 minuten stollen op middelhoog vuur. Haal, als de shakshuka te nat blijft, halverwege het deksel van de pan, zodat overtollig vocht kan verdampen.

Platbrood afbakken
5

Leg ondertussen het platbrood op een bakplaat met bakpapier en bak in 3 - 4 minuten knapperig in de oven.

Serveren
6

Verdeel de shaksuka over de borden, garneer met de overige feta en serveer met het platbrood.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes