Shakshuka is in rap tempo de wereld aan het veroveren. Het gerecht, dat in de basis bestaat uit in tomatensaus gepocheerde eieren, wordt in het Midden-Oosten en Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner gegeten. Wij zijn gek op variëren en maken vandaag een groene versie met groene linzen, spinazie en groene paprika.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Groene paprika
50 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ pack
Linzen
25 g
Mascarpone
(Contains: Melk (inclusief lactose))
100 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
2 unit
Ei
(Contains: Ei)
1 unit
Wit platbrood
(Contains: Gluten)
¼ unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Verkruimel de feta. Laat de linzen uitlekken en vang het vocht op, dit heb je in de stap 2 nodig.
Meng met een staafmixer in een hoge kom de mascarpone met de helft van de spinazie en het opgevangen vocht van de linzen. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng op smaak met peper en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe om de saus te verdunnen. Scheur de overige spinazie klein.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en groene paprika 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de komijn toe. Voeg vervolgens de saus, overige spinazie en de linzen toe en laat de spinazie al roerend slinken.
Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de helft van de feta over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 8 – 10 minuten stollen op middelhoog vuur. Haal, als de shakshuka te nat blijft, halverwege het deksel van de pan, zodat overtollig vocht kan verdampen.
Leg ondertussen het platbrood op een bakplaat met bakpapier en bak in 3 - 4 minuten knapperig in de oven.
Verdeel de shaksuka over de borden, garneer met de overige feta en serveer met het platbrood.