Skip to main content
Aardpeerpuree met eendenpoot en sinaasappelsaus
Aardpeerpuree met eendenpoot en sinaasappelsaus

Aardpeerpuree met eendenpoot en sinaasappelsaus

met kastanjechampignons en amandel

4.4
(134)

Aardpeer of topinamboer is zo'n vergeten groente die het heerlijk doet in de soep of puree. Hij is familie van de aardappel maar een stuk kleiner en wordt daardoor wellicht over het hoofd gezien. Vandaag gelukkig niet! Je gaat de aardperen pureren en zo vormen ze de basis van je gerecht. Valt het in de smaak? Je leest meer over recepten met aardpeer op onze blog.

Allergens:
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Aardpeer

1 g

Gekonfijte eendenpoot

10 g

Amandelschaafsel

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

½ unit

Ui

¼ unit

Peperkoek

125 g

Kastanjechampignons

1 bunch

Verse rozemarijn

½ unit

Perssinaasappel

½ unit

Handsinaasappel

½ unit

Steranijs

25 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

⅓ tube

Rucolacress

(Contains: Mosterd)

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

30 milliliters

Runderbouillon

½ tablespoon

Rode wijnazijn

1 teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4272 kJ
Calories1021 kcal
Fat64 g
Saturated Fat32.5 g
Carbohydrate65 g
Sugar15.7 g
Dietary Fiber9 g
Protein41 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Immersion blender
Tall-Sided Pan
Baking Sheet
Parchment Paper
Saucepan

Cooking Steps

Aardpeerpuree maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardpeer. Bereid de bouillon. Schil de aardpeer en snijd in kleine stukken. Kook de aardpeer 15 – 20 minuten, of tot hij zacht is. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Pureer glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Houd de puree daarna tot serveren warm op laag vuur. Roer af en toe goed door.

Eendenpoot bakken
2

Leg de gekonfijte eendenpoot met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak in 20 – 22 minuten bruin in de oven. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijden
3

Snipper de ui en snijd de ontbijtkoek fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Pers het sap uit de perssinaasappel. Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Saus maken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op laag vuur en fruit de ui 3 – 4 minuten. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon, de bouillon en het sinaasappelsap. Voeg de steranijs, de ontbijtkoek en 1 tl suiker per persoon toe. Verhoog het vuur en laat het geheel 6 – 8 minuten inkoken. Roer vlak voor serveren de stukjes sinaasappel door de saus.

Champignons bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter in de koekenpan van de amandelen op middelhoog vuur. Bak de kastanjechampignons samen met de rozemarijn 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Roer ondertussen de mascarpone door de aardpeerpuree.

Serveren
6

Verdeel de aardpeerpuree over de borden en leg de gekonfijte eendenpoot erop. Verdeel de kastanjechampigons erover en garneer met het amandelschaafsel en rucolacress. Serveer met de sinaasappelsaus.

More delicious recipes with similar ingredients

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

met spinazie en oude kaas
Koningssoep met een bijzonder broodje

Koningssoep met een bijzonder broodje

met verse dille en bospeen
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

met appel en walnootbrood
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Met rode paprika en prei
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Extra in de 5-maaltijdenbox
Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

met kurkuma en gember
Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Indiase visstoof met verse koriander

Indiase visstoof met verse koriander

Zoet en kruidig gerecht met een romige smaak
Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Italiaans gerecht met Hollandse savooiekool
Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

met gemixte paprika
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Sinaasappel-amandelcake

Sinaasappel-amandelcake

Je kunt deze cake met verschillende soorten fruit maken!
Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Met een knapperig meergranenbroodje met een kruidige saus
Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

met smaakvolle grana padano

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn