Skip to main content
Italiaanse bonenschotel met spinazie en champignons
Italiaanse bonenschotel met spinazie en champignons

Italiaanse bonenschotel met spinazie en champignons

met mascarpone en een zelfgemaakt kaaskoekje

4.0
(511)

De 5 smaken zijn zoet, bitter, zuur, zout en umami. Vandaag maak je een gerecht dat aan zeker 2 van deze smaken voldoet; umami en zout. Het knapperige koekje dat je maakt van Italiaanse kaas is zout én umami, en geeft het gerecht een heerlijke bite. De risotto van cannellini bonen zorgt ervoor dat het gerecht boordevol vezels zit en de mascarpone en champignons maken het lekker smeuïg. Voedzaam comfort food!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

125 g

Champignons

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2.5 g

Verse citroentijm

(May be present: Selderij)

½ can

Cannellinibonen

1 unit

Ciabatta met zonnebloempitten

(Contains: Gluten)

75 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

25 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

40 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2707 kJ
Calories647 kcal
Fat35 g
Saturated Fat15.4 g
Carbohydrate48 g
Sugar4.6 g
Dietary Fiber14 g
Protein28 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Strainer
Baking Sheet
Parchment Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Ris de blaadjes citroentijm van de takjes. Laat de cannellinibonen uitlekken.

Koekjes maken
2

Maak van de helft van de Italiaanse kaas 1 cirkel per persoon op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en bak samen met de ciabatta 6 – 10 minuten in de oven. Laat afkoelen en haal de kaaskoekjes voorzichtig van het bakpapier – gebruik eventueel een spatel, zodat ze niet breken.

Bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de knoflook toe en fruit 2 – 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 2 – 3 minuten. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en voeg de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is.

Bonen toevoegen
4

Voeg de bouillon, de citroentijm en de cannellinibonen toe. Roer goed en kook al roerend 4 – 5 minuten.

Mascarpone toevoegen
5

Verlaag het vuur en voeg de mascarpone toe. Roer goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de bonenschotel in diepe borden en garneer met de overige Italiaanse kaas. Leg het kaaskoekje erbij en serveer met de ciabatta.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes