Brunch Box Mothers Day
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brunch Box Mothers Day

Brunch Box Mothers Day

with ham & cheese croissants and yogurt bowls | 4 servings

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Afbak croissantjes

(Bevat: Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Soja, Ei, Noten, Sesamzaad)

500 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

400 gram

Aardbeien

1 stuk(s)

Mango

100 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

6 stuk(s)

Handsinaasappel

200 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 plak(ken)

Achterham

120 gram

Cranberry-walnootmix

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

3 tl

Suiker

1 tl

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)10649 kJ
Energie (kcal)2545 kcal
Vetten134.6 g
waarvan verzadigd66.2 g
Koolhydraten241.2 g
waarvan suikers103.7 g
Vezels30 g
Eiwitten73.9 g
Zout5.5 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Garde
Koekenpan
Aluminiumfolie
Bakplaat met bakpapier
Mengkom
Handmixer

Instructies

Mix the batter
1
  • In a large bowl, combine the flour, baking powder and 2 tsp of sugar.
  • In a second bowl, whisk the eggs. Add the buttermilk and whisk everything together until lots of bubbles start to form. 
  • Gently fold the egg mixture through the dry mixture until a smooth batter forms. 
Make the pancakes
2
  • In a large frying pan, heat the sunflower oil over medium-high heat.
  • Use a ladle to pour the batter into the pan in parts. Fry about 3 or 4 pancakes at a time, for 1 - 2 minutes on each side.
  • Remove from the pan and keep warm under aluminium foil.
  • Repeat until all the batter is used. Add sunflower oil to the pan in between if needed.
Bake the croissants
3
  • Halve the croissants lengthways and layer the ham and cheese on the bottom halves. 
  • Close with the top halves and transfer the croissants to a parchment-lined baking sheet.
  • Bake in the oven for 6 - 8 minutes. 
Prepare the yogurt bowls
4
  • In the meantime, peel and dice the mango. 
  • Serve the yogurt into four bowls.
  • Top the bowls with the mango and cranberry & walnut mix, then drizzle with honey to taste. 
Prepare the toppings
5
  • Juice the oranges and serve the juice in four glasses. 
  • Slice the strawberries. 
  • Add the cream and 1 tsp of sugar to a mixing bowl and mix with a handheld mixer until it forms stiff peaks. 
Serve
6
  • Transfer the pancakes to plates and top with the whipped cream and strawberries.
  • Arrange the croissants on a serving platter.
  • Lay the table with the yogurt bowls, orange juice, ham and cheese croissants and strawberry pancakes.