Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerst - een eiwitrijke toevoeging aan je broodje.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
50 g
Potatoes
150 g
Sweet potato
1 piece
Bell pepper
1 piece
Malted grain bread roll
10 g
Pumpkin seeds
(May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
25 g
Organic sour cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ piece
Carrot
½ tablespoon
[Plant-based] butter
400 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in schijfjes van 1 cm dik. Schil zowel de aardappelen als de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de wortel, de aardappelen, de zoete aardappel en de paprika toe en bak nog 3 minuten. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over kommen en garneer met de zure room en de pompoenpitten. Serveer met het bierbostelbroodje.
Weetje: Aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat de zoete variant ook veel vitamine A bevat? Goed voor je ogen en afweersysteem.