Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
40 g
Parelcouscous
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
¼ pack
Linzen
½ unit
Rode ui
½ unit
Citroen
5 g
Walnootstukjes
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
½ unit
Appel
1 unit
Gekookte rode bieten
2.5 g
Verse dille
(May be present: Selderij)
25 g
Yoghurt-tahinsaus
(Contains: Melk (inclusief lactose), Sesamzaad May be present: Pinda's, Noten)
20 g
Veldsla
50 g
Verse geitenkaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Honing
125 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. • Laat de linzen uitlekken.
• Snipper de rode ui en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft in parten. • Hak de walnootstukjes grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes. • Snijd de rode biet in grove stukken. • Hak de dille grof
• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. • Pureer de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1 el citroensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus. • Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.
• Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden. Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnootstukjes, dille en citroenpartjes. Serveer met de rodebietencrème.