Skip to main content
Linzen in kruidige groene currysaus

Linzen in kruidige groene currysaus

met naan, courgette en labnedressing

4.1
(167)

Labne is een verse kaas gemaakt van uitgelekte laban - een soort gefermenteerde melk (zoals karnemelk) die ook als koude drank wordt geserveerd.

Tags:
Veggie
Allergens:
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

1 teaspoon

Fresh ginger

¼ piece

Green chili pepper

50 g

Spinach

125 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

Green curry spices

1 piece

Naan with herbs

(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))

20 g

Labneh

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

¼ piece

Lime

2.5 g

Fresh coriander

(May be present: Selderij)

½ pack

Lentils

½ piece

Courgette

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3339 kJ
Calories798 kcal
Fat37.6 g
Saturated Fat20.8 g
Carbohydrate81.4 g
Sugar11.2 g
Dietary Fiber14.7 g
Protein23.5 g
Salt3 g
Potassium24.9 mg
Calcium1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. 

Tip: Je verwarmt de oven voor om de naan op te warmen. Je er ook voor kiezen om de naan in stap 4 op te warmen in de broodrooster of grill. 

Bakken
2

Snijd de courgette in blokjes. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, groene peper en gember 1 - 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut.

Naan bakken
3

Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet. Bak de naan 3 - 4 minuten in de oven.

Koken
4

Voeg de bouillon, linzen en kokosmelk toe aan de pan en kook 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de koriander grof. Snijd de limoen in partjes. 

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Dressing maken
5

Voeg de spinazie toe aan de curry en laat deze al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de koriander met de labne en limoensap naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de linzencurry over de borden. Garneer met de labnedressing. Serveer met de naan en de overige limoenpartjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes