Je geeft de pasta een romige smaak met zelfgemaakte salieboter. Deze maak je door boter te smelten en verse salie, peper en zout toe te voegen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Shallot
½ piece
Garlic
5 g
Fresh sage
125 g
Mushrooms
40 g
Portobello mushroom
5 g
Sunflower seeds
90 g
Linguine
30 g
Semi-dried tomatoes
20 g
Arugula
to taste
Salt and pepper
2 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
White wine vinegar
Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de salieblaadjes in reepjes. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de champignons in plakken. Snijd de portobello in reepjes.
Tip: Deze maaltijd is niet alleen lekker snel te bereiden, maar bevat ook nog eens 200 gram groente en weinig zout. Lekker, gemakkelijk én goed voor een gezonde bloeddruk!
Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de salie toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Meng de pasta in de steelpan met de salieboter.
Verhit een grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de paddenstoelen en knoflook toe en bak 6 minuten. Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rucola over de borden. Serveer de pasta op de rucola. Schep de gebakken paddenstoelen op de pasta en garneer met de semi-gedroogde tomaten en zonnebloempitten.