Skip to main content
Krokante vegetarische kipburger op brioche
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!

4.3
(144)

Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Mosterd
Selderij
Haver

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat: Mosterd)

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Rode ui

⅓ head

IJsbergsla

1 stuk(s)

Pluimfeestburger van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Soja, Tarwe, Selderij, Haver Kan bevatten: Mosterd, Sesamzaad, Gluten)

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3884 kJ
Energie (kcal)928 kcal
Vetten44.1 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten105.3 g
waarvan suikers27.1 g
Vezels18.9 g
Eiwitten21.5 g
Zout2.3 g
Potassium260.8 mg
Calcium37.5 mg
Iron2.8 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Was de krieltjes en snijd doormidden (zie Tip). Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om. Haal na 15 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische schnitzel zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Groenten snijden
2

Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes. Bewaar enkele blaadjes van de sla apart voor op de burger. Snijd de overige sla fijn voor in de salade.

Ui karamelliseren
3

Verhit een klein klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn en de suiker. Meng goed en bak nog 2 - 3 minuten.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Salade maken
4

Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de fijngesneden sla toe aan de saladekom en schep goed om.

Burger bakken
5

Verhit een klein klontje roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de burger 3 - 4 minuten per kant, of tot de burger goudbruin is.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en leg de burger erop. Serveer alle toppings in aparte kommen op tafel: de bewaarde slablaadjes, gekaramelliseerde ui, de appel en de honing-mosterddressing. Laat iedereen zijn eigen burger en salade maken naar smaak. Serveer de aardappelen ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders