Van een romige pindasaus tot knapperige pinda's – dit is een gerecht voor de echte pindaliefhebber. Wil jij weten waar de pinda's in jouw box vandaan komen? Lees alles over ons bezoek aan notenman Jan Gotjé op onze blog. De pindasaus in dit gerecht is makkelijk en snel, je mengt de ingrediënten koud en voegt ze op het laatst aan het gerecht toe.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Zilvervliesrijst
5 g
Kokosrasp
(May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)
1 unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
1 bag(s)
Pindakaas
(Contains: Pinda's)
200 g
Groentemix
(May be present: Selderij)
1 teaspoon
Gemalen korianderzaad
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
2 unit
Ei
(Contains: Ei)
2.5 g
Verse koriander
(May be present: Selderij)
25 g
Gezouten pinda's
(Contains: Pinda's May be present: Sesamzaad, Noten)
45 milliliters
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Ketjap manis
½ teaspoon
Sambal
½ teaspoon
Wittewijnazijn
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst samen met de kokosrasp, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn.
Meng in een kom de pindakaas met een vork met de melk, ketjap, sambal en wittewijnazijn tot een dikke saus. Bewaar de saus apart.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, knoflook, gember, gemalen koriander, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Bak, afgedekt, 8 – 10 minuten op middelmatig vuur of tot de groenten gaar zijn. Roer regelmatig door.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak twee spiegeleieren per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de verse koriander fijn. Hak de pinda's grof.
Verdeel de kokosrijst over de borden. Serveer de groenten op de kokosrijst en garneer met de verse koriander en pinda's. Leg het spiegelei erop en serveer met de zelfgemaakte pindasaus ernaast.