
Door de kippendij met bot te stoven in een zelfgemaakte kokossaus gaart de kip heel gelijkmatig en wordt hij heerlijk zacht. Het stoven zorgt er ook voor dat alle smaken goed in het vlees trekken.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
85 g
Pandanrijst
2 cm
Verse gember
1 unit
Knoflookteen
125 g
Champignons
1 g
Kippendijfilet
75 milliliters
Kokosmelk
5 g
Sesamzaad
(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)
½ unit
Paksoi
½ teaspoon
Vissaus
(Contains: Vis)
½ unit
Limoen
1.5 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout

Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Laat daarna 10 minuten, afgedekt, nagaren en breng op smaak met peper en zout.

Schil ondertussen de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur en bak de gember en de knoflook 3 – 4 minuten. Leg de kippendij met bot erbij en bak in 6 – 8 minuten bruin. Voeg de champignons, peper en zout toe, bak nog 2 – 3 minuten en blus af met de kokosmelk. Dek de pan af en stoof nog 10 – 12 minuten. Keer de kip af en toe om.

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd de stelen en het blad klein en houd apart van elkaar. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en roerbak de stelen 2 minuten. Voeg het groene blad en 1/2 tl vissaus per persoon toe en bak nog 1 minuut.

Pers de limoen uit besprenkel de kip in kokosmelk vlak voor serveren met 1 tl sap per persoon. Serveer de rest van het limoensap aan tafel.

Verdeel de rijst over de borden, schep de paksoi ernaast en garneer met het sesamzaad. Schep de kip in kokossaus op de rijst.