Skip to main content
Kippendij in kokossaus met paksoi
Kippendij in kokossaus met paksoi

Kippendij in kokossaus met paksoi

Met champignons en pandanrijst

3.6
(275)

Door de kippendij met bot te stoven in een zelfgemaakte kokossaus gaart de kip heel gelijkmatig en wordt hij heerlijk zacht. Het stoven zorgt er ook voor dat alle smaken goed in het vlees trekken.

Allergens:
Sesamzaad
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Pandanrijst

2 cm

Verse gember

1 unit

Knoflookteen

125 g

Champignons

1 g

Kippendijfilet

75 milliliters

Kokosmelk

5 g

Sesamzaad

(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)

½ unit

Paksoi

½ teaspoon

Vissaus

(Contains: Vis)

½ unit

Limoen

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2000 kJ
Calories478 kcal
Fat44 g
Saturated Fat17.6 g
Carbohydrate73 g
Sugar4 g
Dietary Fiber6 g
Protein30 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Cutting Board
Knife
Peeler
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Spoon
Plate

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Laat daarna 10 minuten, afgedekt, nagaren en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Schil ondertussen de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

Kip stoven
3

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur en bak de gember en de knoflook 3 – 4 minuten. Leg de kippendij met bot erbij en bak in 6 – 8 minuten bruin. Voeg de champignons, peper en zout toe, bak nog 2 – 3 minuten en blus af met de kokosmelk. Dek de pan af en stoof nog 10 – 12 minuten. Keer de kip af en toe om.

Paksoi bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd de stelen en het blad klein en houd apart van elkaar. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en roerbak de stelen 2 minuten. Voeg het groene blad en 1/2 tl vissaus per persoon toe en bak nog 1 minuut.

Limoen toevoegen
5

Pers de limoen uit besprenkel de kip in kokosmelk vlak voor serveren met 1 tl sap per persoon. Serveer de rest van het limoensap aan tafel.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden, schep de paksoi ernaast en garneer met het sesamzaad. Schep de kip in kokossaus op de rijst.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes