Skip to main content
Kipgyros met frisse tabouleh
Kipgyros met frisse tabouleh

Kipgyros met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, yoghurt en limoen

4.0
(605)

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Familie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Snijbonen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

1 tl

Paprikapoeder

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kipgyros

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)700 kcal
Energie (kJ)2929 kJ
Vetten29.5 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten66.7 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels18.9 g
Eiwitten31.9 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de tomaat en wortel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed.
  • Hak de bladpeterselie grof en snijd de limoen in partjes. 
Bulgur koken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel.
  • Voeg de knoflook, snijbonen, wortel en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten. 

Weetje: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de bulgur, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Kipgyros bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipgyros 6 - 8 minuten.
  • Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Breng de yoghurt op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout.
  • Verdeel de bulgur over de borden en leg de kipgyros erbovenop. 
  • Garneer met de yoghurt, de limoenpartjes en de overige bladpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders