Skip to main content
Kipfiletstukjes met gevulde vleestomaat en oreganokrieltjes
Kipfiletstukjes met gevulde vleestomaat en oreganokrieltjes

Kipfiletstukjes met gevulde vleestomaat en oreganokrieltjes

3.2
(740)

In dit recept ga je aan de slag met een vleestomaat van Hollandse bodem. Door zijn stevige structuur is de vlees- of coeur de beuf-tomaat ideaal om te vullen. Jij doet dat deze week met met koolrabi en kaas. De overige kaas strooi je over de tomaat en gratineer je nog even lekker in de oven.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

½ unit

Koolrabi

1 teaspoon

Gedroogde oregano

1 unit

Vleestomaat

1 teaspoon

Paprikapoeder

25 g

Belegen kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Kipfiletstukjes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories652 kcal
Energy (kJ)2728 kJ
Fat30 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate55 g
Dietary Fiber10 g
Protein34 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van maximaal ½ cm.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan en voeg de helft van de oregano toe.

3

Snijd de tomaat in de breedte doormidden. Hol beide tomaathelften met een lepel uit en bewaar de tomatenpulp.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi samen met de tomatenpulp 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het paprikapoeder en overige oregano toe. Schep daarna over in een kom, voeg het grootste deel van de kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

5

Vul de gehalveerde tomaten met het koolrabimengsel. Bestrooi met de overige kaas en bak 10 – 12 minuten in de oven.

6

Verhit de roomboter in de koekenpan en bak de kipfilet in ongeveer 6 – 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de krieltjes, gevulde tomaat en kipfilet over de borden. Besprenkel de gevulde tomaat naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes