Skip to main content
Kipfilet met mediterrane kruiden

Kipfilet met mediterrane kruiden

met aardappelpartjes, courgette en salade

Klein maar krachtig! Radijsjes zijn een uitstekende bron van vitamine C, zitten boordevol vezels en bevatten weinig calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Sesamzaad
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Selderij)

5 gram

Verse dille & bieslook

⅓ head

Botersla

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

½ bosje(s)

Radijs

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¾ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2216 kJ
Energie (kcal)530 kcal
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten47.9 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels10.4 g
Eiwitten31.9 g
Zout1.6 g
Potassium503.8 mg
Calcium98.6 mg
Iron3 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Grillpan of koekenpan
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Aardappelpartjes maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 - 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om. 

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Courgette bereiden
2
  • Snijd de courgette ondertussen in dunne plakes. Meng de courgette in een kom met een klein scheutje olijfolie, de helft van de gomasio-tuinkruidenmix, peper en zout.
  • Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur en bak of grill de courgetteplakjes 2 minuten per kant. Houd apart.
Radijs inmaken
3
  • Snijd de radijs in dunne plakjes en meng in een kom met de helft van de wittewijnazijn, peper en zout.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Haal de bladeren los van de krop botersla en scheur in kleinere stukken.
  • Snipper de ui fijn.
Salade maken
4
  • Meng in een saladekom de mosterd, honing, extra vierge olijfolie en overige wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en voeg meer extra vierge olijfolie maar smaak toe.
  • Meng de botersla, radijsjes en verse kruiden erdoorheen. Bestrooi met de overige gomasio-tuinkruidenmix.
Kipfilet bakken
5
  • Verhit een klontje roomboter in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui samen met de kipfilet in 2 minuten per kant goudbruin.
  • Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 minuten, of tot de kipfilet gaar is. 
  • Serveer de kip op de borden en verdeel de gebakken ui erover.
Serveren
6
  • Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Verdeel de gegrilde courgette ernaast.
  • Serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders