Skip to main content
Spicy chicken curry on cauliflower rice

Spicy chicken curry on cauliflower rice

with naan bread

In dit recept bestaat de rijst voor meer dan de helft uit bloemkool - zo krijg je in 1 klap 100 g meer groente binnen!

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

½ piece

Onion

45 g

White long grain rice

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

½ sachet(s)

Red curry spices

90 milliliters

Coconut milk

½ piece

Naan

100 g

Cauliflower Rice

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3395 kJ
Calories811 kcal
Fat40 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate79 g
Sugar12 g
Dietary Fiber7 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Casserole with Lid
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Curry maken
2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. Voeg de rode currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Bloemkoolrijst bakken
3

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Serveren
4

Meng de bloemkoolrijst door de gewone rijst en verdeel over diepe borden. Schep de kipcurry erover. Serveer met het naanbrood.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.

This week's must-try HelloFresh recipes