Wist je dat garam masala letterlijk pittig kruidenmengsel betekent in het Hindoestaans?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Garlic
1 teaspoon
Fresh ginger
1 piece
Chicken thigh
50 g
Organic full-fat yogurt
½ sachet(s)
Garam Masala
1.5 teaspoon
Ground turmeric
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
0.16 sachet(s)
Ground cumin
0.48 teaspoon
Ground coriander
100 g
Passata
75 g
Basmati rice
2.5 g
Fresh coriander
90 milliliters
Coconut milk
½ piece
Tomato
¾ tablespoon
Olive oil
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
Halveer de kippendijen en leg in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1/4 el olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en een snuf zout toe. Meng goed, dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Snipper de ui. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.
Tip: Hoe langer je de kip marineert, hoe meer smaak hij opneemt van de marinade.
Verhit per persoon: 1/4 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de ui en de paprika 3 - 4 minuten. Voeg de tomaat en de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl komijn en 1/2 tl gemalen koriander toe. Bak 1 minuut. Voeg de passata toe en kook de saus 10 - 15 minuten. Haal de kip uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak de kip in 10 - 15 minuten gaar in de oven.
Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel met een snuf zout. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Schud de kokosmelk of roer goed door met een vork en voeg toe aan de koekenpan met de passata en de groenten. Breng op smaak met zout en roer goed door. Voeg ook de kip toe en kook nog 3 - 4 minuten zachtjes op laag vuur.
Verdeel de rijst over de borden en schep de kip tikka masala erop. Garneer met de verse koriander en de overige yoghurt.