Skip to main content
Kip met noedels, spitskool en sesamzaad
Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

4.4
(536)

De kip is gekruid met onder andere paprika, gember en anijszaad. Het vet wat aan de kippendij zit, zorgt voor een extra malse smaak. Dit hoef je dan ook niet weg te snijden. De spitskool voeg je toe aan het mengsel, zodat het een heerlijke smaak krijgt.

Allergens:
Sesamzaad
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 g

Sesamzaad

(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

150 g

spitskool, gesneden

2 unit

Bosui

110 g

Kippendijstukjes

15 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

75 g

Noedels

(Contains: Gluten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2950 kJ
Calories705 kcal
Fat36 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate55 g
Dietary Fiber5 g
Protein36 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Rooster het sesamzaad
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de bosui fijn
3

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in ringen.

4

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook, rode peper en het grootste deel van de bosui 2 minuten op laag vuur. Voeg de kippendijfiletstukjes toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de groenten
5

Voeg de spitskool, de sojasaus en 2 el water per persoon toe aan de wok of hapjespan en bak, afgedekt, 8 minuten. Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

6

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.

7

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.

Garneer het gerecht met sesamzaad
8

Verdeel het gerecht over de borden. Snijd de overige bosui extra fijn en garneer het gerecht met de bosui en het sesamzaad.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes