
Deze gehaktbal werd in de 20ste eeuw al snel een favoriet in Amsterdam. Sindsdien is hij dankzij zijn eenvoud en hartige smaken onverminderd populair gebleven. Wist je dat er tegenwoordig verschillende variaties bestaan en hij soms zelfs met garnalen wordt gemaakt? Deze Jordanese klassieker staat symbool voor gezelligheid, perfect om 750 jaar Amsterdam mee te vieren!
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
100 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
150 gram
Sperziebonen
1 snufje
Nootmuskaat
25 gram
Piccalilly
(Bevat: Gluten, Tarwe, Mosterd, Soja)
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
½ zakje(s)
Surinaamse kruiden
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat: Gluten, Tarwe)
40 ml
Zoutarme runderbouillon
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Maiszetmeel [of bloem]
1.5 el
[Zoutarme] ketjap manis
½ el
Olijfolie
½ el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout


Tip: Voeg eventueel wat sambal naar smaak toe als je dat in huis hebt.



