Skip to main content
Italiaanse pitabroodjes gevuld met rundergehakt
Italiaanse pitabroodjes gevuld met rundergehakt

Italiaanse pitabroodjes gevuld met rundergehakt

Met tomaat-pestosalade, ijsbergsla en bataat

4.1
(930)

Door de combinatie van Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variatie op het broodje shoarma. Zet alle ingrediënten los op tafel zodat ieder zijn eigen broodje kan vullen

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Zoete aardappel

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

1 unit

Volkoren pitabrood

(Contains: Gluten)

2 unit

Tomaat

40 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

100 g

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

40 g

IJsbergsla en veldsla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3958 kJ
Calories946 kcal
Fat48 g
Saturated Fat12.3 g
Carbohydrate85 g
Sugar15.9 g
Dietary Fiber9 g
Protein40 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Parchment Paper
Baking Sheet
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Bataat snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en snijd in repen van 1 cm dik.

Bataat in de oven
2

Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak 12 – 15 minuten in de oven, of totdat de bataat gaar is. Schep halverwege om.

Pitabroodjes meebakken
3

Besprenkel ondertussen het pitabrood met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de bataat in de oven of in een broodrooster.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng met de pesto in een saladekom.

Gehakt bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt met de overige olijfolie in 5 minuten los. Meng daarna met de tomaat-pestosalade en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met het tomaat-pesto-gehaktmengsel en de ijsbergsla & veldsla. Serveer met de bataat

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes