
Door de combinatie van Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variatie op het broodje shoarma. Zet alle ingrediënten los op tafel zodat ieder zijn eigen broodje kan vullen
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
200 g
Zoete aardappel
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
1 unit
Volkoren pitabrood
(Contains: Gluten)
2 unit
Tomaat
40 g
Groene pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
100 g
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
40 g
IJsbergsla en veldsla
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en snijd in repen van 1 cm dik.

Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak 12 – 15 minuten in de oven, of totdat de bataat gaar is. Schep halverwege om.

Besprenkel ondertussen het pitabrood met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de bataat in de oven of in een broodrooster.

Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng met de pesto in een saladekom.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt met de overige olijfolie in 5 minuten los. Meng daarna met de tomaat-pestosalade en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met het tomaat-pesto-gehaktmengsel en de ijsbergsla & veldsla. Serveer met de bataat