Skip to main content
Hongaarse goulash met biefstukreepjes
Hongaarse goulash met biefstukreepjes

Hongaarse goulash met biefstukreepjes

Met groenten en zure room

3.9
(610)

Dit is een snelle variant van de traditionele Hongaarse goulash. De stoof wordt gekruid met gerookt paprikapoeder en komijn. Hierdoor komen heerlijke geuren vrij in de keuken. Samen met de gekookte aardappelen is dit een hartverwarmende maaltijd voor de gure herfsdagen.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

125 g

Champignons

½ unit

Gele paprika

½ teaspoon

Gerookt paprikapoeder

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

100 g

Biefstukreepjes

100 g

Passata

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

25 g

Biologische zure room

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

2 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2435 kJ
Calories582 kcal
Fat22 g
Saturated Fat6.6 g
Carbohydrate54 g
Sugar15.3 g
Dietary Fiber11 g
Protein34 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Aardappelen snijden
1

Schil of was de aardappelen (melody) grondig en snijd in grove stukken.

Aardappelen koken
2

Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
3

Snipper ondertussen de helft van de ui, en snijd de andere helft in parten. Bewaar apart. Pers of snijd de knoflook fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd de champignons in kwarten. Snijd de gele paprika in reepjes.

Bakken
4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de parten ui 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van het gerookte paprikapoeder en de helft van de gemalen komijn toe en bak 1 minuut. Voeg de biefstukreepjes, champignons en paprika toe en bak nog 4 – 5 minuten. Haal de groenten en biefstukreepjes uit de pan en bewaar in een kom.

Saus maken
5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui met de knoflook, het overige gerookte paprikapoeder en de komijn 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata en de zwarte balsamicoazijn toe. Laat 5 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Voeg de biefstukreepjes en groenten toe, schep goed om en laat het geheel, met deksel, nog een paar minuten stoven.

Serveren
6

Snijd ondertussen de bladpeterselie grof. Verdeel de aardappelen over de borden en schep de goulash erop. Serveer met een lepel zure room en garneer met de peterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes